TBN Eisen 3e Dan/Poom:

 

Praktijk 1 = Poomsae/Stijl vormen.

'A' = Stijlvorm 10 (Keumgang). 
'B' = Eén stijlvorm naar eigen keuze van 6 t/m 9.
'C' = Eén stijlvorm naar keus van de E.C. van 1 t/m 9.

Praktijk 2 = Ilbo Taeryon/Eén stapssparring.

ILBO TAERYON 15 stuks met gebruikmaking van onder andere voet- en handtechnieken, gesprongen voettechnieken c.q. combinaties daarvan. De aanval van de partner dient te bestaan uit enkele en meervoudige hand-, vuist- en voettechnieken. De tegenaanval van de kandidaat moet 5x eindigen met een handtechniek en 10x met een voettechniek. In de serie van voettechnieken moeten er minimaal 3 gesprongen zijn. 


Praktijk 3 = Hosinsul/Zelfverdediging (Mes Aanval).

HONSINSUL 12 stuks verdedigingstechnieken tegen verschillende vormen van mes aanval. 


Praktijk 4 = Chayu Taeryon/Sparren.

CHAYU TAERYON 1½ minuut sparren tegen één (1) tegenstander volgens het wedstrijdreglement (met volledige bescherming) waarin de kandidaat gebruik dient te maken van meerdere in het taekwondo voorkomende traptechnieken. 


Praktijk 5 = Gye Pa/Breek test.

GYE PA in één sprong zonder te landen twee voettechniek breektesten uit de A-categorie plus twee afzonderlijke hand/vuist/elleboog breektesten uit de A-categorie naar eigen keuze. 
Examinandi van 40 jaar en ouder kunnen de te springen voettechniek breektest vervangen door twee afzonderlijk gesprongen voettechniek breektesten, eveneens naar eigen keuze. 


Theorie.
 
Benamingen van de stijlvormen, technieken en standen tot en met de 10de stijlvorm en alle in de Taekwondo gebruikelijke Koreaanse termen. Daarnaast vragen uit het wedstrijd en scheidsrechters reglement. In principe bestaat het theorie-examen uit een vijfendertig tal vragen in meerkeuze systeem.

 

Print